? Efter säkerhet katastrof, avgår OPM chef i onåd

(Bild via Reuters / Twitter)

Det var bara en tidsfråga.

Efter det avslöjades förra månaden att mer än fyra miljoner federala personalregister hade stulits, krävde medlemmar av kongressen snabbt att byråns direktör Katherine Archuleta ska avfyras.

På fredagen avgick Archuleta.

I ett e-postmeddelande, skrev Archuleta: “Idag har jag informerade OPM arbetskraft som jag avgår som ledare för denna märkliga organet och den märkliga människor som arbetar för den här morgonen, jag erbjöd, och presidenten accepterade min avgång. som chef för kontoret av personalledning. ”

Hon fortsatte: “Jag förmedlas till ordföranden att jag tror att det är bäst för mig att stiga åt sidan och låta nya ledningen att gå in, gör det möjligt för byrån att gå bortom de nuvarande utmaningarna och låta de anställda vid OPM att fortsätta sitt viktiga arbete.”

Rep. Jason Chaffetz (R-UT, 3), som är ordförande för House Oversight kommittén, var den första att kräva hennes avgång. Chaffetz sade då Archuleta hade “misslyckades fullständigt och helt.” Han tillade: “OPM säkerhetspolitik var besläktad med att lämna sina dörrar och fönster olåst och förväntar inget att bli stulen.

Stöd för hantering hus rengörande kom från båda sidor av gången. Ödet för Donna Seymour, byråns Chief Information Officer, är okänd.

? Phishing e-post försenar OPM hacka saneringsinsatser, OPM brott: Vi får exakt IT-säkerhet vi är villiga att betala för, efter OPM brott, Snowden och Manning är bara början

Den som tar över står inför en motvind framöver – inte minst på grund av att OPM medgav torsdag att över 22 miljoner anställda berörs av dataintrång. Innan dess OPM tvungen att sluta bearbeta säkerhetsprövning. OPM har startats bearbetnings spelrum med pappers metoder från 90-talet.

Dessutom, efter en misslyckad start för att hantera de resulterande integritet och identitet hot problem, OPM och Institutionen för Defense försöker att inrätta nya mekanismer personal integritetsskydd.

Vid skrivande stund, gjorde OPM inte svara på en begäran om kommentar.

 berättelser

OPM gör nya löften att skydda hackade anställda, Efter andra hacka, OPM bekräftar mer än 22 miljoner drabbade, OPM brott: Vi får exakt IT-säkerhet vi är villiga att betala för

Säkerhet, Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer, säkerhet, Pentagon kritiserats för cyber nödsituationer av regeringen vakthund, säkerhet, Chrome att starta märkning HTTP-anslutningar som osäkra, säkerhet, The Hyperledger Project växer som gangbusters

Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer

Pentagon kritiserats för cyber nödsituationer av regeringen vakthund

Krom att börja märkning HTTP-anslutningar som osäkra

Den Hyperledger Project växer som gangbusters