Den slutliga gränsen: Inside Barcelona inkubatorn främja nästa generations rymd startup

Den europeiska rymdorganisationen Business Incubation Center Peppino Molina, i Barcelona, ​​utrymme teknikföretag har en speciell plats att växa. I ett område av skyddade våtmarker inte långt från Kataloniens tekniska högskola (UPC), och nära till havet, står en ljus och färgstark byggnad de kallar hem.

Trots lågkonjunkturen förra november European Space Agency (ESA) lanserade den första spanska Business Incubation Center (BIC) i Castelldefels, en stad med drygt 63.000 personer.

Ett lyckat test kan hjälpa NASA betydligt lägre kostnader och tillförlitlighet för dyra raketmotordelar genom att bygga dem med en 3-D skrivare.

Dess läge nära staden Barcelona var inte den enda betydande faktor bakom ESA: s beslut att öppna centrum där, Kataloniens kompetens inom rymdforskningen var också avgörande.

Regionen har länkar till ett antal rymdfärder inklusive SMOS (Fuktighets och Ocean Salthalten satellit), som syftar till att observera markfuktighet över jordens landmassor och salthalt över sina hav, Gaia, som skapats för att kartlägga en tredimensionell karta över vår galax och Galileo, Europas eget globala satellitnavigeringssystem, eller Ariane. Det är lite känt faktum att 2006 var Ariane 5-raketen, som kallas Ciutat de Barcelona, ​​som lanserades med hjälp av programvara som gjorts av ett företag baserat i den katalanska staden.

Potentialen för den katalanska rymdindustrin är betydande, särskilt i vad proffsen kallar “nedströms” segment, vilket innebär rymd aktiverade program. “Det är där den verkliga verksamheten är”, säger Jorge Fuentes, chef för ESA BIC Barcelona – inte att “uppströms” segment, som vanligtvis genererar fler rubriker eftersom det beskriver allt i rymden, inte genererar pengar och möjligheter.

Katalonien är Spaniens tredje plats region när det gäller rymdindustrin, genererar en omsättning på € 20 miljoner och sysselsätter 200 personer.

Nedströms, enligt Fuentes, har hög potential. “Detta kommer att bli en revolution”, säger han. Denna revolution kommer inte bara att märkas inom området navigering och positionering (GNSS) men även i jordobservation, som innebär att extrahera värdefull information från satellitfoton att ta reda på, till exempel, utbytet av ett odlat fält eller om det kommer att bli mer maneter på sommaren.

ESA inkubator i Barcelona leds av Barcelona Activa, Barcelona kommunfullmäktige utveckling byrå lokala, och lokalt stöd från ett antal offentliga och privata organisationer. Det vill främja rymdindustrin för flera skäl: för att gynna företagande ekosystemet i området, stödja lokala talanger, fokusera på områdets vetenskapliga och tekniska kunskaper, skapa nya möjligheter och arbetstillfällen, och bli ett referensområde i Europa för utveckling av rymdteknik.

Med detta i åtanke, ruvar centrum för närvarande åtta företag som arbetar på projekt med anknytning till drönare (inklusive Hemav), globala taltjänster maritima till DSL priser (såsom WSN), samt datakomprimering (DAPCOM) och förnybar energi.

Fyra fler företag också inställd på att få godkännande att delta i programmet. De är alla nyligen skapade startups, vanligtvis under fem år gamla, som har omsorgsfullt utvalda. “Vi ser i princip för goda affärsprojekt, förutom nya produkter och tjänster som utvecklats med rymdteknologi”, säger Fuentes.

När accepterade, de inkuberade företagen har tillgång till den tekniska och vetenskapliga kunskaper om Spanien-baserade ESA lag, UPC: s forskningserfarenhet och råd från Barcelona Activa. Varje företag får ett ekonomiskt incitament på upp till 50.000 € från centrum kompletteras med 50.000 € från Caixa Capital Risc (riskkapital fondförvaltare för banken LaCaixa), och sedan kan även använda andra finansieringsmekanismer från Barcelona Activa.

Katalonien går vidare med planen för att slå Barcelona region till en blomstrande tech hotspot, Madrid, Barcelona dominerar spanska bredbands, Tänk stort data är för stor för små och medelstora? Barcelona för att bevisa att du fel

NASA: s 3-D utskrift

? Innovation, M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, 3D Printing, 3D-utskrifter händer på: Att arbeta med trä, Banking, CommBank partner med Barclays för mobila betalningar, fintech innovation, innovation, Victoria syftar till fält av drömmar för lokal tech talang?

Programmet syftar till att utrota myten om att det är svårt att hitta finansiering i Spanien. “Vi har en bra ekosystem av startup” Fuentes säger. “En bra ekosystem är en som ger dig tillräckligt för att hålla dig arbeta, inte att luta sig tillbaka och slappna av”, tillägger han.

ESA har detaljerade hur dess konstruktörer en processor som kan verka inom den höga strålningsmiljön i rymden.

Centret har som mål att inkubera 40 företag med 2018, och har redan startat en ny urvalsprocess för att lägga till fyra nya unga företag. Inkubatorn kommitté som avgör om de är taken on möter i juni.

Hemav är en av de incubatees: företaget utvecklar produkter för data- och bildbehandling med hjälp av drönare teknik, och var det första företaget installerat i ESA lokaler.

Den verkliga företag

Start landade i Castelldefels med bommen av drönarna inom den audiovisuella sektorn, precis som den spanska regeringen regleras användningen av sådana flygplan i icke-stadsområden. Hemav riktar jordbruk, genom satellit verktyg som kan hjälpa jordbrukare att fatta beslut med hjälp av prognoser för skadedjur eller torkstress att bidra till att minska kostnaderna och öka produktiviteten.

År 2014, Hemav höjde € 450.000 från en aktie crowdfunding plattform. På den tiden var det företag som erbjuder audiovisuella tjänster, ett område som inte var sin forte. Detta år, omstrukturerade företaget och diversifierat sitt produktutbud, in i byggsektorn med antenn kartläggning och den allmännyttiga sektorn med drönare för att inspektera anläggningar som ofta tätorter.

Hemav räknar också med nya regler för att föras i slutet av året som kommer att tillåta användning av drönare i stadsområden, vilket gör företaget att utveckla nya tjänster. Nu har laget vuxit till 40 personer, över kontor i både Madrid och Extremadura (västra Spanien), men det finns inga planer på att lämna Castelldefels för tillfället.

Läs mer

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

3D-utskrifter händer på: Att arbeta med trä

? CommBank samarbetar med Barclays för mobila betalningar, innovation fintech

Affärsstöd stöd~~POS=HEADCOMP

Drones i grödor

Victoria syftar till fält av drömmar för lokal tech talang