Den näst viktigaste BYOD säkerhet försvar: användarnas medvetenhet

Andra bara till grundläggande säkerhets försvar såsom brandväggar och komplexa lösenord, är användarnas medvetenhet den viktigaste säkerhetsåtgärd att ditt företag kan genomföra. Det kan låta trivialt först att säga att användaren medvetenhet är viktig för säkerheten, men det kan vara den viktigaste icke-hårdvara, icke-mjukvarulösning tillgängliga. En kunnig användare är en användare som beter sig mer ansvarsfullt och tar färre risker med värdefulla företagsdata, inklusive e-post. Inte bara användarutbildning göra användaren medveten om alla de potentiella farorna med mobila datorer, placerar det också en hel del av ansvaret för företagens säkerhet på användaren. Och det är en bra sak.

Management kan hänga upp alla inspirerande affischer och skicka ut alla “Fem punkter att komma ihåg för säkrare computing” e-postmeddelanden som de vill och ändå ha minimal inverkan på slutanvändarbeteende. Men en formell säkerhet kurs som kräver deltagande och fulla uppmärksamhet är långt mer värdefull för företaget och för användaren.

Och jag menar inte en kurs som är webbaserat eller självstudier på något sätt. Kursen måste vara lärarledd och deltagande krävs av varje användare. Ja, jag vet att det är dyrare, men hur värdefullt är data, din intellektuella egendom och din tid? Jag tror att du kommer att upptäcka att det är väl använda pengar.

Om du inte tror att utbildnings verk, ställa några frågor om dina användare, såsom

Du skulle faktiskt bli förvånad att veta hur många IT-personal inte vet de rätta svaren. Utbildningsprogram behöver inte vara dyrt eller extrem. I det enklaste fall kan de bestå av en PowerPoint-presentation med en lista över scenarier, statistik och Dos och inte göra som är viktiga för säkerheten.

Vid slutet, föreslår jag att använda ett prov för att bedöma effektiviteten av kursen. Jag föreslår också en uppföljningssamtal för att täcka eventuella förvirrande eller oklarheter. En repetitionskurs varje halvår skulle också vara en mycket bra idé och det kan vara så liten som en två-timmars repetitions, som täcker de höga poäng och svara på eventuella frågor som kan ha uppstått under diskussionen.

Användarna måste förstå riskerna med jailbreaking enheter. De måste ha utbildning för att undvika social ingenjörs strategier och spjut nätfiske. Rollspel eller faktiska “pop” tester är en bra metod för att testa din arbetstagarens andel i säkerhet. Dessa pop tester kan vara så enkelt som en anställd ringer upp de viktigaste skrivbordet och försöker övertyga någon i företaget att ge upp ett användarkonto och lösenord.

En annan möjlighet är att anlita någon som poserar som en säkerhetskonsult och se hur långt in i företaget han kan få innan någon stoppar honom. Säkerhetskonsulter är mycket bra på att använda dessa metoder för att få tillgång till konton, serverrum och dokument.

Mina förslag att inleda en säkerhetsmedvetandet träningspass i ditt företag är som följer

Medvetenhet är viktigt för din allmänna säkerheten försvar. Inte rabatt det. Alla brandväggar, antivirusprogram och elstängsel kommer inte att hålla skurkarna ut om Bob i redovisnings händerna över sitt användarkonto och lösenord till en främling.

Här är några länkar till information för att komma igång med din egen säkerhet medvetenhet utbildningsprogram

Säkerhets Grunderna för datoranvändare

Förstår du säkerhetsrisker med att använda offentliga Wi-Fi-hotspots,? Vet du vad malware är,? Vill du förstå varför det är viktigt att inte lagra företagets data på din personliga mobiltelefon eller surfplatta,? Kan någon komma åt dina data om din dator / mobiltelefon / tablett stals just nu, vet du varför det är viktigt att hålla din dator eller enhet uppdaterad med de senaste uppdateringarna?

Hyr en bra säkerhet konsult för att råda dig genom processen eller för att utföra utbildning,. Genomför instruktörsledda utbildningar två gånger per år,. Conduct säkerhet repetitionskurser regelbundet,. Utför “pop” tester för att utvärdera utbildning.

Rörlighet, Review: Romoss bärbara laddstationen för företag som vill glädja sina kunder, Bring Your Own Device, BYOD användare: Bråka inte med iOS 10 eller Android Nougat betas, Cloud, kan vi uppnå en bättre, mer effektiv digital arbetsplats? , hårdvara, Chromebook är den nya “det bara fungerar” plattform

Nya användarhandboken: Hur man höja informationssäkerheten medvetenhet

Information Systems Security Awareness

Hur ditt företag hanterar säkerhetsmedvetenhet? Har du ett program? Har BYOD förhöjd din nivå av säkerhetsutbildning? Prata tillbaka och låt mig veta.

Mozillas Firefox OS: Fyra stora mobila frågor

Hackare vända Kina säkerhetsrapport in trojaner

Stora debatten, mobil säkerhet: Vad är det bästa försvaret?

Scams suger NZ $ 4.000.000 från Kiwis

Recension: Romoss bärbara laddstationen för företag som vill glädja sina kunder

BYOD användare: Bråka inte med iOS 10 eller Android Nougat betas

Kan vi få en bättre, mer effektiv digital arbetsplats?

Chromebook är den nya “det bara fungerar” plattform