De 5 trender som skakade affärs tech 2015

Företagsapplikationer driva hjärtat av företagens produktivitet, men de är traditionellt är svåra att genomföra, uppgradera och förnya. Vi tittar på hur nästa generation av företagets program kan förändra spelet.

Teknik vävde sig djupare i DNA hos varje enskild affärsprocess 2015. Det är fortfarande det primära bränslet driver nästan alla företag från enskild firma till gorillorna i Fortune 500. Och eftersom dessa är rök vi andas varje dag, våra ledande redaktörer över hela världen samlades och bröt de fem viktigaste trenderna som formade business Technology 2015.

1. Cloud mognar, blir första alternativet [Larry Dignan]

Som påpekas i webbplatsens December särskild rapport, är molnet blir standardleveransmodell för programvara och företagande infrastruktur de facto. Detta faktum bör inte vara så förvånande med tanke på att 2015 kommer att gå som en löptid år för molnet. Bland de viktigaste teman för att betrakta som vi satte 2015 till sängs

Lägg upp och de flesta strategier företag kommer att kretsa kring molnet först. Som vi avslutar 2015, kommer den största frågan kretsar kring huruvida sviten vinner i molnet. Oracle och SAP verkligen satsar på det sättet.

2. AI fart, stora frågor framträder [Jason Hiner]

Artificiell intelligens har funnits så länge som datorer – åtminstone i begrepp – men det är fart plockas upp i 2015, som gjorde sin bredare medvetenhet med den växande ryktbarhet av produkter såsom IBM Watson, Siri, Google Nu och Amazon Echo . Ändå är de mest kraftfulla användningsområdena för AI händer bakom kulisserna inom branscher som finansiella tjänster, tillverkning, sjukvård och försvar.

Accelerationen av AI och robotik har fört en avgörande fråga i förgrunden: kommer de att förstöra fler arbetstillfällen än de skapar? Det finns en hel del olika argument och de flesta av dem tenderar att vara ganska pessimistisk, som människor ser in i framtiden och undrar hur många jobb kommer att lämnas för människor att göra och vad det kommer att innebära för samhället. Jag har ett annat perspektiv, som jag förklarade i min hemsida ledare, när robotar eliminera jobb, kommer människor att hitta bättre saker att göra.

Den andra stora frågan som snurrade till prominens i 2015 var om AI och robotar var en fara för att förstöra mänskligheten – Terminator-stil. Kan livet imiterar konsten? Bill Gates, Elon Musk, och Stephen Hawking var bland de mest frispråkiga kritikerna av AI som ett existentiellt hot. I själva verket, mysk och Hawking var bland över 100 tech och vetenskaps ledare som undertecknade ett öppet brev 2015 uppmanar regeringar att inte använda AI i autonoma militära system.

På IdeaFestival 2015, Dr. Roman Yampolskiy – författare av artificiell Superintelligence: en futuristisk strategi – en detaljerad bedömning av hotet och rekommenderade att vi behandlar AI forskning moget och systematiskt. Han ordinerade ger det samma granskning som vi gör för att testa biologiska och kemiska vapen eller skada djur och barn. Det skulle kräva forskningsprövningsnämnder och finansierings recensioner att se till att vi inte flyttar alltför snabbt skapa saker som kan tappa kontrollen.

3. Kriget över kryptering eskalerar [Chris Duckett]

Det har varit ganska ett år för dem som är intresserade av säkerhet och integritet.

De viktigaste infrastruktur-as-a-service-spelare stelnade positioner. Amazon Web Services avslöjas dess ekonomi förblev klar nr 1 val, fortsatte att rulla ut funktioner på en halsbrytande tempo och ställer in Analytics och business intelligence verktyg som flyttar upp företaget stacken. Microsoft Azure ledde också förpackningen och gjort en rad maskininlärning och analys drag som ska betala utdelning i framtiden. IBM fortsätter att bygga sitt ekosystem och spela hybridmoln spelet. Och Google började prata upp företaget mer,. Salesforce höll sin ledande plats och började ställa sig upp som ett operativsystem kundrelation. Tillägget av Analytics Cloud höjdpunkter där Salesforce går,. Cloud computing blev mer fokuserad med “industri moln” spelare samt en serie vertikala pjäser,. Hybrid frågor och alla datacenter leverantörer erbjuder krokar i offentlig compute resurser,. Pris blir mindre av ett försäljningsargument för cloud computing. Ja, det kommer att bli priskrig, men smidighet är den främsta vinsten för kunderna. Dessa kunder har också fokusera på moln kostnadsoptimering som de smälter sin på plats infrastruktur, vilket i slutändan kommer att ge vika för tjänster.

speciell funktion

? Innovation, M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, 3D Printing, 3D-utskrifter händer på: Att arbeta med trä, Banking, CommBank partner med Barclays för mobila betalningar, fintech innovation, innovation, Victoria syftar till fält av drömmar för lokal tech talang?

Tolv månader sedan, mitt eget hemland var utan en tvåårig warrantdatalagringssystem och inte heller har att möta spöket av upphovsrättsinnehavare att kunna ha webbsidor blockerade från australiska ögon. Hur Tiderna förändras.

Med strömmen på surveilling befolkningen fortfarande på uppgång, har ledare över hela västvärlden flyttade in i landet önsketänkande och vänt sin uppmärksamhet till att be den tekniska branschen för en mytologisk huvudkrypteringsnyckel som skulle tillåta regeringar att övervaka kommunikation av beroende “dåliga killar “de vill.

Naturligtvis innebär detta harebrained system ingen hänsyn till eventuella nackdelar eller följderna av att förlora denna huvudnyckel. Inte heller anser att det är omöjligt för sådana “magiska matematik” som skulle möjliggöra ett system.

Ändå dåligt informerade ledare göra uttalanden som kräver ett förbud mot kryptering som inte kan dekrypteras av underrättelsetjänster efter behag.

Det är viktigt att jättarna i den tekniska branschen fortsätter att trycka tillbaka mot sådana krav, och stå fast vid verkligheten i säkerhet, och matematik.

4. Windows 10 och hybrider hyllas som PC frälsare [Steve Ranger]

Jämfört med oerhört steniga mottagning mottas av Windows 8 har Windows 10 är i allmänhet väl över och tidig adoption har gått om inte bara Windows 8, men även Windows 7. När det gäller konsumenter, det är inte enormt förvånande: för de flesta av dem det nya operativsystemet systemet har varit en fri (och särskilt stressfri) nedladdning, så att Microsoft har gjort succé på en give-away är inte så anmärkningsvärt. Men det är troligt att företag kommer att byta till det snabbare än väntat, vilket gör 2016 det år då företaget Windows 10 utbyggnad.

Men det finns fortfarande utmaningar framöver: medan Windows 10 är att utvecklas till en stationär framgång måste Microsoft att det är mer än så. Smartphones (och i en omfattning som tabletter) är där den stora tillväxten, men Windows-drivna telefoner har misslyckats med att fånga fantasin hos konsumenter trots allt Redmond ansträngningar.

Windows 10 har inte gjort mycket för att hjälpa kämpande PC-försäljningen antingen som en gratis uppgradering det inte generera en våg av ny dator att köpa som tidigare versioner. Vad är allt tydligare är att datorn är nu bara enhet bland många vi använder varje dag. Visst kan det förbli det förvalda alternativet för affärsanvändare, men konsumenterna har sedan länge flyttats till smartphones och surfplattor (även om de fortfarande har en dator sitter dammig och impopulär i ett hörn). Men 2016 blir det år som hybrid enheter (tror Surface Book) kommer att drabba vanliga och kan utlösa något av en väckelse: PC kan vara nere, men det är inte uteslutet.

5. Merger mani: Har skala materia? [Larry Dignan]

År 2015 var det mycket troligt att en av dina viktigaste leverantörer var antingen förvärvats eller slås samman med en större enhet. Naturligtvis var det vanligt komplement till tuck-i förvärv som IT-jättar flyttas för att fylla ut sina moln laguppställningar, göra produktportföljer mer komplett och få kunder till sina stackar.

Men den viktigaste del att fundera för 2015 var kombinationen av Dell och EMC. Som handlar speglar två mogna teknikjättar som kombinerar skala för att skapa vad de hoppas kommer att bli ett privat moln ångvält. Dell och EMC kommer att kunna erbjuda kompletta byggstenar för företag att bygga moln och datacenter.

Här är haken: Dell och EMC har skala och en hel del integrationsarbete framåt. Samtidigt kan VMwares status som ett företag ångvält bli en öppen fråga nu kommer att ägas av en server leverantör. Detta år, EMC och Dell affären såg fungerande på en PowerPoint. Nu de två företagen kommer att behöva leverera varorna.

En annan sak att begrunda: Många företag teknik jättar – Hewlett Packard, Citrix och IBM – är omskrivningen portföljer, riktar in sina insatser och i fallet med Hewlett-Packard delas upp i HP Inc. och Hewlett Packard Enterprise.

Vilken modell är bättre för kunderna? Det är en fråga för åldrarna. Tech pendeln skiftar mellan små och smidig och skala. Vilken sida av pendeln vinner beror på decenniet och tänker på den tiden. Juryn på skala ner och skala upp via fusioner och förvärv var avgjort ut.

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

3D-utskrifter händer på: Att arbeta med trä

? CommBank samarbetar med Barclays för mobila betalningar, innovation fintech

Victoria syftar till fält av drömmar för lokal tech talang