? Data61 tecknar MoU att lyfta styrelserum “cyber literacy”

CSIRO: s Data61 har ingått en avsiktsförklaring med Australian Institute of Company Directors i ett försök att lyfta den “digitala och cyber literacy” av styrelseledamöter och företagsledare över hela landet.

Avtalet innebär att båda organisationerna gemensamt utveckla en cyber utbildningsprogram förväntas fokusera på att uppnå en större förståelse för cyber av styrelseledamöter, hur man utför lämplig riskhantering inom en organisation, vad krävs investeringar i cyber bör vara, och möjligheterna för innovation som kommer från att vara “cyber-ready”.

Adrian Turner, Data61 VD, tror cyber är en styrelse-nivå problem. Silicon Valley veteran sade att det är styrelsens ansvar att driva innovation och strategi som han sade kommer att resultera i positivt ledarskap, en enhetlig strategi och förhandsinformation styrning.

“Directors globalt har uttryckt oro över den snabba digitala förändring, ökade hot cyber, teknisk jargong, och risker som begränsar deras förmåga att på lämpligt sätt fullgöra sina uppgifter”, säger Turner.

Framsteg inom informations- och kommunikationstekniken möjliggör ökad tillgänglighet, rörlighet, bekvämlighet, effektivitet och produktivitet inom nästan alla aspekter av australiska liv – med den nationella säkerheten, ekonomiskt välstånd och socialt välbefinnande nu beroende av IT och digitalt driven transformering.

Med hjälp av tre principerna om sekretess, integritet och tillgänglighet av data, Data61 sade att programmet kommer att fokusera på bolagsstyrning och dess tillämpning på hur människor interagerar med teknik och varandra.

“Även om detta förhöjd tid av digital produktivitet och tillgänglighet har skapat oändliga möjligheter, har det samtidigt skapat nya hot och sårbarheter i skapandet, lagring och utnyttjande av information”, säger Turner.

Dessa hot är betydligt mer än bara cyberrelaterade – de även sträcker sig till noggrannhet, integritet och tillgänglighet av information som är avgörande för både realtids mänskliga och automatiserade beslut som påverkar vår nation och folk.

Det finns ett behov av ledarskap för att bättre förstå cyberhot och möjligheter i vår uppkopplade värld.

Australian Institute of Company Directors sade den förväntar det nya programmet att också komplettera initiativ enligt den australiska regeringens AU $ 240.000.000 Cyber ​​Security Strategy som tillkännagavs förra veckan.

Samverkan; Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? CXO, Vem påverkar CIO: er? Här är topp 20, CXO, ANZ Bank att blanda tech verkställande däck, datacenter, Delta sätter prislapp på system strömavbrott: $ 150 miljoner före skatt inkomst

Strategin syftar till att försvara landets nätverk från organiserade brottslingar och statligt sponsrade angripare, och sitter tillsammans med AU $ 400.000.000 tillhandahålls i försvars vitbok för cyberverksamhet.

Som en del av strategin, meddelade premiärminister Malcolm Turnbull en Cyber ​​Security Small Business-program som kommer att bestå av ett bidrag för råd registrerade etiska Security Testare (CREST) ​​Australien och Nya Zeeland för att “skala upp” cyberackrediteringstjänster för leverantörer och expandera utbudet av ackrediteringstjänster de erbjuder, liksom ett bidrag på AU $ 2100 engångs att få tillgång till cyber testning av leverantörer som ackrediterats av CREST, som bara är tillgängligt för små företag med färre än 20 anställda.

I december meddelade Turnbull en AU $ 500.000.000 investeringar i Australiens science-sektorn under dess 1,1 miljarder AU $ National innovation och vetenskap agenda.

Enligt agendan är Data61 tänkt att ta emot AU $ 75.000.000 att utnyttja “data revolution”, som kommer att se organisationen använda uppgifter Analytics för att ansluta disparata statliga dataset och offentligt släppa dem på öppna dataplattformar, förbättra industri cyber och utveckla nya arkitekturer; bygga en Data Research Network länka företag med uppgifter forskare och leverera data analys utbildning för att förbättra datakunskap i australiska företag.

Tidigare denna månad undertecknade Data61 ett samförståndsavtal med Cyber ​​London (Cylon) som kommer att se Australien och Storbritannien aktie kompetens, resurser och kapital för att påskynda cyber innovation i varje land.

Enligt avtalet kommer de två organisationerna utveckla program för förbättrade “cyber kompetens och styrning”, starta en Cylon accelerator program i Australien och stöd och kommersialisera nya idéer, bland annat att bygga en fysisk och virtuell miljö i varje land för att visa upp “cyber innovation och lösningar “till potentiella partners eller köpare.

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Vem som påverkar CIO? Här är topp 20

ANZ Bank att blanda tech verkställande däck

Delta sätter prislapp på system strömavbrott: $ 150 miljoner före skatt inkomst