Dags för en MacBook Air och iPad 2-i-1

Hybriddatorer, bärbara datorer med löstagbara skärmar blir en tablett, började med Android-system och görs nu av stora Windows PC-tillverkare. De erbjuder dubbel funktion som bärbara datorer och tabletter, även om inte alla gillar Windows på tabletten.

Nu bild här scenariot: du tar din MacBook Air ur din utrustning väska, öppna locket och du arbetar bort som vanligt med den välbekanta OS X-skrivbordet. Inga förseningar, bara få arbeta. Du gör alla arbetsfunktioner som vanligt med din tunna och lätta MacBook Air.

Efter ett tag vill göra några enkla saker, kanske kontrollera dina sociala nätverk eller läsa en bok. Du träffar en knapp nära skärmen, dra skärmen från tangentbordet och din iPad Air presenterar bekant iOS startskärmen.

Jag är övertygad om att en enhet med en dubbel Apple personlighet kan vara en stor hit med både konsumenter och företag. En fullständig laptop och iPad i ett skulle vara ett stort värde för de flesta Mac och iPad ägare.

På ytan verkar det inte som en sträcka för Apple att bygga en av dessa hybridsystem. Sätt någon form av gångjärnet på 11,6-tums MacBook Air del, som inte ska behöva bytas mycket annat, och du har en bekant MacBook Air med förmåner.

Den hetaste anordningen i företaget förblir tabletten. Chefer har drivit för dem, IT-avdelningar har hyses dem, och användarna fortsätter att tjata för dem. Är de en modefluga eller spel-växlare? Vi undersöker fördelarna produktivitet, möjligheter och myter.

Den bärbara datorn komponenter OS X skulle vara i tangentbordet som de är nu med standard MacBook. Apple skulle inte ändra en sak, bara lämna den bärbara tarmar där de är nu.

Detsamma gäller för den IPAD enheten. IPad Air skulle inte behöva ändras mycket eftersom det är redan bara ett pund i vikt och så tunn. Lämna en fullständig iPad-system inuti precis som det är nu. Hårdvaran ska automatiskt växla mellan de två. Med iPad är ansluten till MacBook Air, är OS X drivs enligt Intel-processor. Lossa iPad från tangentbordet och det körs iOS med tabletten processorn.

Vad Apple skulle kunna göra med den sammanslagna enheten att öka värdet låta MacBook delar batteritid iPad. Det skulle inte göra det om inte datorns batteri sinade, men föreställa sig en MacBook Air med 20 timmars drift bort från ett utlopp. En med en pekskärm på det.

Ett annat sätt denna hybrid kan skapa värde för ägarna är att låta MacBook använda 4G LTE i iPad enheten. MacBook har länge behövs integrerad LTE, och detta skulle kunna hända med liten ansträngning från Apples sida.

Detta är när en sådan hybrid från Apple skulle ha en stor fördel gentemot Windows hybrider. När skärmen är på plats på MacBook systemet skulle köra standard OS X. Det skulle vara precis som MacBook Air idag och iPad skulle bara fungera som en skärm.

Det finns inget behov av att få snygga och har en dubbel OS-funktion på den bärbara datorn. Det skulle komplicera saker och ting så bara köra OS X som en bärbar dator.

Kostnadsjämförelse toolkit: Google Apps vs. Office 365, Wearable Device Policy, Google Glass policy

hårdvaran

MacBook Air: Fortfarande det bästa bärbara datorn i sin klass, New MacBook Air: Haswell ups spelet (recension), MacBook Air revisited: 12 veckor, det är hög tid för en MacBook Air med LTE, varför jag köpte en MacBook Air, iPad Air : Bästa tablett som någonsin gjorts, Lure av iPad Air, iPad Air: Färg mig förvånad, iPad Air: Nej Apple-tangentbord behövs

Apple, Mycket prisvärt: Best Buy säljer ursprungliga Apple Watch för bara $ 189, Apple, dessa iPhone och iPad kommer alla att bli föråldrade den 13 september, Mobility, T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod, iPhone, här vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone

Det magiska skulle hända när du kopplar iPad från den bärbara datorn. Detta skulle tvinga en momentan övergång till iOS. IPad skulle fungera precis som iPad har alltid fungerat. Detta låter tabletten kör en verklig mobila OS, snarare än sadla den med ett fullständigt skrivbords OS. Som undviker hindret Microsoft försöker hoppa över med Windows 8. Det gör alltför mycket på tabletten och många är inte bekväm med det.

Vissa kommer utan tvekan säga att Apple skulle låta användaren växla mellan de två operativsystem, men jag säger absolut inte. Jag ser inte ett behov av att göra de två sidorna av hybrid utbyta data, antingen. Molnet är redan där för att göra det. Nyckeln är att hålla både Mac och iPad drift precis som det är nu. De är redan bekant, och det är ett stort försäljningsargument

Att bygga MacBook Air / iPad Air 2-i-1 (MacBook Ultimate?) Skulle göra flera saker för Apple. För det första skulle det ta itu med dem som ropade efter en MacBook Air med en Retina Display.

För det andra, kan detta spela in IBM alliansen för företaget genom att erbjuda en one-size-fits-all bärbar dator och surfplatta för näringslivet.

Sist men inte minst skulle de som vill ha en större iPad har en med denna 11,6-tums tablet för att passa MacBook Air. Det är en win runt för folk i Cupertino.

Denna hybrid från Apple skulle vara stor i både konsument- och företagsutrymmen. Många MacBook ägare har också en iPad och skulle se omedelbar värde i att ha både med en enhet. Jag förutspår Apple skulle sälja över en miljon av dessa saker i en mycket kort tid efter lanseringen.

En sådan ett dubbelt syfte enhet vädjar till företaget också. Det är lättare att distribuera en enhet än två, och billigare att underhålla. Kasta i speciell programvara från IBM i mixen och du har vad som kan vara den bästa företagsklass mobil enhet i näringslivet.

se relaterad

Mycket prisvärt: Best Buy säljer ursprungliga Apple Watch för bara $ 189

Dessa iPhones och iPads kommer alla att bli föråldrade den 13 september

T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod

programvaran

Fördelar för Apple

Här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone