? Åtta Victorian hälsovård att bli fax fritt med AU $ 1.6m finansiering uppsving

Som en del av en AU $ 1.600.000 finansiering uppsving, kommer åtta hälsovård i Victoria får en teknik uppgradering som kommer att se faxar inte längre används för att dela patientinformation vid utskrivning.

Enligt delstatsregeringen, kommer elektrisk urladdning Sammanfattningar ersätta vad det kallas gammaldags och opålitliga fax som erbjuder “dålig säkerhet”, och kommer att innehålla information om en patients sjukhusvistelse, deras diagnos, test och procedurer som utförs, prognos, läkemedel ordineras och rekommenderade uppföljning.

“Vi kommer att lansera modern teknik för ett modernt hälso- och sjukvårdssystem, som ger läkarna verktyg för att bättre förmedla viktig information om vård, mediciner och villkor” Hälsovårdsminister Jill Hennessy sade i ett uttalande.

Detta kommer att stödja läkare att ge sina patienter bättre vård när de återvänder hem efter sjukhuset.

Tjänster som får en bit av AU $ 1.600.000 finansiering inkluderar: Melbourne Hälsa, Monash hälsa, Peter MacCallum Cancer Centre, Alfred, The Royal Women sjukhus, Western Health, Gippsland Health Alliance, och Grampians Rural Health Alliance.

Förutom digitalisering urladdnings sammanfattningar, har den viktorianska regeringen också genomfört en pilot eReferral program som fyra lokala hälsonätverk och gemenskap hälsovård kommer att delta i.

The Victorian eReferral Programmet har skapats i syfte att förenkla sättet GPs skapa en patient remiss från sina skrivbord och skicka den till en relevant vårdgivare.

Med fokus på sex misslyckades IT-projekt, Victoria tf revisor general Dr Peter Frost utarbetat en rapport förra månaden att belyste hur statens IT-projekt fortsätter att visa dålig planering och genomförande med kostnads- och schemaläggning överskridanden.

Till en kostnad för skattebetalarna i AU $ 480.000, Frost sade att den senaste granskningen bekräftar att IT-projekt i staten fortsätter att visa dålig planering och genomförande, som han anser leder till betydande förseningar och budgetutblåsning.

“Tyvärr har den viktorianska offentliga sektorn inte har ett bra track record av att framgångsrikt slutföra IKT-projekt,” Frost skrev.

Brister i planering och genomförande innebär att dessa investeringar ofta: inte uppfyller funktionalitet förväntningar eller visa förväntade resultat, kostar mycket mer än den planerade budgeten och / eller levereras långt senare än planerat, och innan annulleras fullständigt, samtidigt drabbas betydande kostar.

? CommBank samarbetar med Barclays för mobila betalningar, innovation fintech

Bank;? CommBank partner med Barclays för mobila betalningar, innovation fintech, innovation, Victoria syftar till fält av drömmar för lokal tech talang, Collaboration; Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? Apple, vill det eller inte, Apple verkligen har den “mod” som krävs för att dumpa föråldrad teknik

Victoria syftar till fält av drömmar för lokal tech talang

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Gilla det eller inte, Apple verkligen har “mod” som krävs för att dumpa föråldrad teknik