Att sätta rätt data i rätt typ av moln: CommVault

Även om det har varit en hel del uppståndelse kring molnet, Bryan Stibbard, den Australien och Nya Zeeland Area Vice President för informationshantering sofwtare leverantör CommVault, anser företagen måste förstå ramen för sina uppgifter först för att avgöra vilken molninfrastruktur – eller om alls – är lämplig för dem att anta.

På tal till webbplatsen, tror Stibbard ett stort problem för australiska organisationer är inte om att vara ovetande om de vill anta en offentlig, privat eller hybrid molninfrastruktur, men att veta vilka data som är lämplig för vilken.

“Om du kan förstå data kan du bestämma var att sätta”, förklarade han.

Om du har data som du inte har berört i två år, och du fortfarande sätta den på primär skiva, varför? Du kan verkligen arkivera det bort, eller flytta den till en annan grupp disk.

Med tanke på den mängd data som företagen samlar nuförtiden, sade Stibbard det har “blivit ganska besvärligt om de ska försöka använda alla historiska data de måste analysera”.

“Den pågående utvecklingen är att någon gång kan det finnas killar som kan vara beredda att rensa en del information, men just nu är det runt beröring, förstå och flytta rätt data”, sade han.

Företag måste faktiskt förstå sina tillgångar, och förstå hur det kan användas för att driva analys, köra mer information kring det, och faktiskt göra något med det.

Stibbard sade problematiska uppbyggnaden av data resulterar i tillväxten av “mörka uppgifter” – en term dubbades av Gartner – som refererar till mass insamling av ostrukturerad information.

“Dark data ostrukturerade data som människor i slutändan ha, men får inget företag mervärde från det. Så kostnaden för lagring av uppgifter kan ofta uppväger vad uppgifterna är värd”, sade han.

Människor ofta hålla informationen för att följa bestämmelserna, men kommer att lämna för att sortera ut en annan gång. Men om jag sätter om det där, och om någon frågar om jag har en viss fil, vanligtvis det kommer att vara ganska svårt att söka efter filen när data du har satt det finns så mammut.

Så om människor kommer att hålla dessa uppgifter för evigt, kan de lika gärna lägga ut pengar för att flytta dessa data till en skiva, band, eller i molnet.

Han sade dock att när företagen har möjlighet att identifiera vilka uppgifter de vill lagra för senare användning, organisationer har möjlighet att arkivera den i en ordning som gör det lättare att få tillgång till i framtiden för att driva analys och bättre affärsbeslut.

Socialt företagande, Linkedin avslöjar sin nya blogging plattform, stora datamängder, är detta en ålder av Big OLAP,? Big Data Analytics, DataRobot syftar till att automatisera lågt hängande frukt uppgifter vetenskap, stora datamängder, MapR grundare John Schroeder steg ner, COO för att ersätta

Till exempel drar Stibbard på exempel på hur information som samlas in vid vägtull poäng kan användas för att hantera trafikflödet när vägarbeten sker.

“Rätt data, rätt grupp av lagring, rätt återhämtning”, sade han.

Så om du har en affärskritisk applikation lagra den på en grupp en skiva. Om du har inaktuella uppgifter för “just in case” kan du lägga den i molnet. Men om du vill sprida ut det jämnt, det är där hybrid kommer in.

Linkedin avslöjar sin nya blogging plattform

Är detta en ålder av Big OLAP?

DataRobot syftar till att automatisera lågt hängande frukt uppgifter vetenskap

MapR grundare John Schroeder steg ner, COO för att ersätta