? ANZ lanserar mobila betal att ge kunderna möjlighet att utnyttja och betala

ANZ har lanserat Mobile Pay, en mobil betalnings app som ger kunderna möjlighet att utnyttja och betala för inköp och att göra uttag på kontaktaktiverade ANZ uttagsautomater.

ANZ nämnda mobila Pay finns tillgänglig för nedladdning till kunder med Android smartphones med en nära-Field Communication (NFC) läsare och kör KitKat 4,4 eller högre.

Enligt banken, ANZ Mobile Pay ger kunderna i kassan tre betalningsalternativ: Vakna till Betala endast kräver kunderna att driva sin telefon och knacka den mot terminalen, Launch att betala kräver kunderna att låsa upp sin telefon och starta ANZ Mobile betala innan trycka på terminalen, och kod för att betala kräver kunderna att låsa upp sin telefon, starta ANZ Mobile Pay, och ange deras lösenord.

Banken tillade att de som väljer Lösenord att betala och spendera över AU $ 100 kommer att krävas för att ange sitt fyrsiffriga kod som är kopplad till sitt kort, liksom deras lösenord.

Samtidigt kunder som väljer att göra uttag kontakt använder Mobile Pay kommer också fortfarande att krävas för att ange sin PIN-kod.

Dessutom har Mobile Pay utformats för att stödja ANZ Visa och American Express, samt ANZ Visa betalkort.

ANZ vd för produkter och marknadsföring Matt chef sa med tanke på att Android är en stor aktör på den lokala marknaden för smartphones och australier är produktiv användare av kontaktlösa betalningar, kommer ANZ Mobile Pay vara ett populärt komplement för många av sina kunder.

“ANZ Mobile Pay levererar en lösning betalningar för våra kunder för att hjälpa dem att dra full nytta av den snabbt föränderliga digitala miljön vi lever i, inklusive möjligheten att ta ut kontanter från kontaktaktiverade ANZ uttagsautomater med en kran av sin telefon”, sade han.

Kvantberäkning kan ha gjort mål i Australian forskningsfinansiering runt, ANZ Bank att blanda tech verkställande däck, Telstra lanserar Global Media Network för leverans av innehåll; Telstra söker 120 frivilliga uppsägningar på grund av SDN omskolning, Foxtel bekräftar NBN erbjuda nästa månad

Kunder som använder ANZ Mobile Pay kommer att kunna lägga till sina befintliga kredit- eller betalkort, och sedan helt enkelt trycka på sin mobiltelefon för inköp på beröringsfria butiker överallt i världen med säkerhet vi erbjuder för alla online och digitala transaktioner.

Tillkännagivandet kommer som Australiens storbankerna fortsätter att bisyssla Apple Pay, med American Express är den enda kreditkort som för närvarande stöder plattformen i landet.

Förra månaden, National Australia Bank (NAB) uppdaterat sin mobila banktjänster app med lanseringen av NAB Pay att aktivera Visa Debit kontoinnehavare att göra kranen och gå betalningar på deras Android NFC-aktiverade smartphone.

Commonwealth Bank of Australia genomfört sin egen kran och gå betalningssystem på NFC-kompatibla Android-enheter i oktober 2013. Vid den tiden det enda kompatibla enheter som kunderna kan använda var Samsung Galaxy S4 och S5, eftersom de var de enda smartphones på marknaden som stödde NFC-teknik.

Säkerhet, The Hyperledger Project växer som gangbusters, CXO, ANZ Bank att blanda tech verkställande däck, Banking, Visa att testa blockchain system för internationella penningöverföringar, stora datamängder,? NAB, Westpac-stödda Australian start lanserar Open Data Marketplace

De med en annan enhet krävdes för att köpa en NFC-aktiverad klistermärke från banken att fästa sin telefon innan du använder tekniken.

Sedan mars förra året, Android ägande CBA kunder kan använda kranen och gå funktionalitet på något lokalt inköpta NFC-telefoner som kör KitKat 4,4 och ovan.

Westpac kunder har också kunnat utnyttja sin telefonens inbyggda NFC att utnyttja och betala från sina kompatibla Android-enheter sedan april förra året.

Den Hyperledger Project växer som gangbusters

ANZ Bank att blanda tech verkställande däck

Visa att testa blockchain system för internationella penningöverföringar

? NAB, Westpac-stödda Australian start lanserar Open Data Marknads