Andra ta på VMware vCenter Operations

För en tid sedan publicerade jag analyser och kommentarer baserad på VMware tillkännagivande av vCenter Operations. Stycket skickligt kallas “VMware vCenter Operations.” Catchy namn, eller hur?

Bra folk över på VMware tog anstöt på några av mina kommentarer och beslutade att nå ut till mig att “ta mig uppdaterad om vad VMware är egentligen gör.” Jag var mycket tacksam för att de erbjöd en möjlighet att tala med en verkställande snarare än bara skrika i telefonen. Att för mig, är en mycket bättre metod än ett samtal med en skrikande verkställande. Jag har fått min andel av de över mina år i branschen. Jag kan ärligt göra anspråk på att ha utskälld av bransch armaturer!

Efter att ha talat med Rob Smoot, VMwares chef för Product Marketing, Management och söka igenom produktlanseringen presentation däck, fann jag mig övertygad. Det är uppenbart att några av mina ursprungliga kommentarer var inte helt korrekt.

Jag tror dock fortfarande att mina farhågor om VMwares förmåga att faktiskt hantera alla datacenter operationer när stordatorer, UNIX mellanregister system eller IBM System I baserade lösningar är fortfarande rimligt. VMware har emellertid ett svar.

VMwares produkt gör det näst bästa. Det är inte direkt övervaka eller styra alla funktioner i ett datacenter. Det kan dock komma in i nätverkshanteringsfunktioner på nästan allt genom att övervaka deras ledning informationsblock (MIB) och genom att tala till förvaltnings installerade på andra system via adaptrar. VMware har gett en mycket omfattande lista över adaptrar som gör att dess vCenter Operations produkt att samarbeta och samverka med andra miljöer lednings inklusive

VMware har också gett generiska adaptrar fil för SQL-baserad, avgränsad text, och fast längd textdatakällor. Det har också gett adaptrar fältnivå för Kaktusar, Ganglia / Hobbit / MRT, Perl Framework och några andra. Puh, jag får exhusted bara tänka på allt arbete som VMwares laget gick igenom för att utveckla och testa dessa adaptrar.

Efter samtalet, jag har en bättre förståelse för vad VMware faktiskt gör med denna produkt, där företaget positionerar det och har en ny uppskattning för produkten. Det är värda att beakta.

Här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone

Hur säkert torka din iPhone för återförsäljning

Nu kan du köpa ett USB-minne som förstör allt i sin väg

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

EMC Ionix / Smarts (v7.2, v8.x), Gomez, HP Business Activity Center (v6.5 +, v7.x), HP Openview (V7.5 + Win, 8.x Unix), Hyperic HQ (3 .x, 4.x), IBM Tivoli (v6.x), Keynote, Microsoft MOM / SCOM (V2005, v2007), Oracle Enterprise manager, SAP SAPCCMS, team Quest chef (v9.x, v10.x); VMware Virtual Center (v2.5, v4.0) (Tja, duh!)

iPhone, här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone, iPhone, Hur säkert torka din iPhone för återförsäljning, hårdvara, Nu kan du köpa ett USB-minne som förstör allt i sin väg, Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner